Coen Vermeeren

Het Cometa rapport: Een overtuigend Frans UFO-onderzoek uit 1999 waar niets mee is gedaan – Coen Vermeeren

Het Franse COMETA-rapport over UFO’s en buitenaards leven kwam uit in 1999. Onder leiding van luchtmachtgeneraal Denis Letty onderzocht een Franse commissie het wereldwijde UFO-fenomeen.

Beschrijving

Het Franse COMETA-rapport over UFO’s en buitenaards leven kwam uit in 1999. Onder leiding van luchtmachtgeneraal Denis Letty onderzocht een Franse commissie het wereldwijde UFO-fenomeen. Men wilde in kaart brengen of UFO’s echt waren en zo ja, welke bedreiging zij vormden voor de verdediging van Frankrijk. Het rapport was in eerste instantie bedoeld voor de president en de premier van de Franse Republiek en niet voor het grote publiek. Men besloot echter al snel tot vrijgave ervan. De commissieleden kwamen uit het leger, de industrie, de overheid en de academische wereld.

De studie nam drie jaar in beslag en had als eindconclusie dat UFO’s echt zijn en zeer waarschijnlijk buitenaards. Of zoals COMETA het formuleerde: “… de buitenaardse hypothese is wetenschappelijk gezien veruit de meest aannemelijke. Dat is zeker niet onomstotelijk bewezen, maar er zijn zeer belangrijke aanwijzingen voor, en als die waar blijken te zijn, dan heeft dat enorme consequenties…”

Er wordt in het rapport niet alleen gekeken naar UFO- waarnemingen en getuigenissen, maar vooral naar wat de consequenties zijn als onze wereld in contact treedt met buitenaardse beschavingen. Waren de Fransen te eerlijk en te vroeg? Met het rapport werd in elk geval niets gedaan en mede vanwege de taal is het ook nooit echt doorgedrongen tot het internationale publiek.

Nu er steeds meer informatie naar buiten komt over UFO’s, blijkt dat het rapport 25 jaar geleden spot on was.

Extra informatie

Extra informatie

Gerelateerde producten

Aanbevolen producten

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.