Coen Vermeeren

NIEUW | serie over belangrijke UFO-dossiers

Boekenplank_4boeken-horizontaal

De actualiteit van UFO’s

Vanaf eind 2017 gaan UFO’s steeds meer mainstream. Was het voor die tijd nog allemaal “onzin”, sinds er beelden werden gelekt van UFO’s – “tic-tacs” – bij vliegdekschepen van de US Navy, zijn de mainstream media ‘ineens’ om. Grote mediaplatforms als CNN en de New York Times brachten voor het eerst in hele lange tijd UFO’s als een serieus onderwerp.

“Not of this world”

Niet dat er meteen wordt gezegd dat het buitenaardse toestellen zijn. Nee, het woord “alien” wordt angstvallig vermeden. Het lijkt wel of de planetaire gemeenschap nog even moet wachten maar intussen wel wordt voorbereid op dat grotere plaatje. Er worden echter uit alle getuigenverslagen wel een paar dingen heel erg duidelijk:

  • de technologie is zéér geavanceerd
  • de technologie is niet van ‘ons’ (ook niet van de Chinezen of Russen)
  • de manoeuvres die de UFO’s maken zijn ‘ongeëvenaard’ (onmogelijk voor ons)
  • er hang geen ‘pluim’ achter de UFO’s (geen dieselmotor dus)
  • ze gaan net zo makkelijk door de lucht als door het water
  • we zien ze al een hele lange tijd
  • officieel doen we geen onderzoek… maar
  • de vele miljoenen dossiers zijn geheim

Linksom of rechtsom, dit lijkt niet op de nieuwste speeltjes van aardse afkomst en sterker nog, vele honderdduizenden getrainde waarnemers spreken al ten minste vanaf WWII over UFO’s en soms zelfs over de inzittenden… Het is dus niets nieuws.

Nieuw

Wel nieuw is dat er in juli 2023 voor het eerst ‘onder ede’ is getuigd voor het Amerikaanse Congres. Dat werd jarenlang tegengehouden omdat ‘onder ede’ getuigen bewijslast creëert. Daar zat de Amerikaanse regering niet op te wachten, want voor je het weet zouden ze iets moeten gaan doen… Disclosure bijvoorbeeld: Openbaarmaking van de UFO-dossiers. Intussen moeten wij het doen met de summiere en vaak cryptische feiten die we te horen krijgen…

Of kunnen we ons wel degelijk voorbereiden?

Jazeker en ik denk dat dat noodzakelijk is. De zaken kunnen nu wel eens heel snel gaan. En dan kom ik bij de nieuwe series boekjes die ik in opdracht van uitgeverij Obelisk over UFO’s ben gaan schrijven. Hierin worden talloze overtuigende en ronduit indrukwekkende UFO-dossiers overzichtelijk gepresenteerd. Iets dat eigenlijk al heel lang geleden had moeten gebeuren, omdat het zo belangrijk is. Belangrijk omdat het al onze aardse technische problemen gaat oplossen: energie en transport (en nog een paar, waaronder ziekte/gezonheid/gebrek) als de belangrijkste.

Het is zeer de moeite waar om nog eens in onze eigen (lange tijd verborgen) geschiedenis te duiken omdat ons dat op dit moment verder kan helpen om overheden wereldwijd die laatste stap naar volledige openbaarmaking te laten zetten. Als je om je heen kijkt naar de totale chaos waarin onze planeet zich bevindt, met allerlei doemscenario’s die ons dagelijks worden voorgehouden, dan kan dat wat mij betreft niet snel genoeg gaan.

Het UFO DISCLOSURE PROJECT

Om te beginnen dan ook het project dat alles in zich droeg om Disclosure – Openbaarmaking – tot stand te brengen:

Honderden UFO-getuigen werden in de jaren ‘90 verzameld onder de naam ‘Disclosure Project’ door Steven Greer. Onder de getuigen bevonden zich talloze goed getrainde waarnemers, zoals militairen, zowel burger- als militaire piloten, luchtverkeersleiders en zelfs astronauten, waaronder Edgar Mitchell, de zesde man op de Maan. De militaire getuigen varieerden van hoge officieren, zoals generaals en admiraals, tot lagere rangen in alle onderdelen van de strijdkrachten: marine, luchtmacht en landmacht. UFO-getuigen kwamen niet alleen uit westerse maar ook uit niet-westerse landen, waaronder Rusland. Velen hadden toegang tot de meest vertrouwelijke staatsgeheimen.

In mei 2001 hield Greer samen met twintig UFO-getuigen een indrukwekkende persconferentie in Washington DC. Alle aanwezigen verklaarden onder ede bereid te zijn om voor het Amerikaanse Congres te getuigen over wat ze wisten. Dat gebeurde niet. Het zou tot juli 2023 duren voordat UFO-getuigen voor het eerst onder ede voor het Congres mochten getuigen. De schat aan informatie in het Disclosure Project is op dit moment relevanter dan ooit.

Na mei kwam de zomer van 2001 en alweer heel snel het najaar, toen op 11 september 2001 de hele wereld veranderde en UFO’s zo’n beetje op de laatste plaats terecht kwamen.

Het Franse COMETA RAPPORT

Net even iets eerder publiceerden de Fransen een indrukwekkend open en eerlijk rapport over UFO’s, gebaseerd op Franse en mondiale UFO-waarnemingen. De zeer prestigeuze onderzoekscommissie trok alles in een veel groter verband, en terecht:

Het Franse COMETA-rapport over UFO’s en buitenaards leven kwam uit in 1999. Onder leiding van luchtmachtgeneraal Denis Letty onderzocht een Franse commissie het wereldwijde UFO-fenomeen. Men wilde in kaart brengen of UFO’s echt waren en zo ja, welke bedreiging zij vormden voor de verdediging van Frankrijk. Het rapport was in eerste instantie bedoeld voor de president en de premier van de Franse Republiek en niet voor het grote publiek. Men besloot echter al snel tot vrijgave ervan. De commissieleden kwamen uit het leger, de industrie, de overheid en de academische wereld.

De studie nam drie jaar in beslag en had als eindconclusie dat UFO’s echt zijn en zeer waarschijnlijk buitenaards. Of zoals COMETA het formuleerde: “… de buitenaardse hypothese is wetenschappelijk gezien veruit de meest aannemelijke. Dat is zeker niet onomstotelijk bewezen, maar er zijn zeer belangrijke aanwijzingen voor, en als die waar blijken te zijn, dan heeft dat enorme consequenties…”

Er wordt in het rapport niet alleen gekeken naar UFO- waarnemingen en getuigenissen, maar vooral naar wat de consequenties zijn als onze wereld in contact treedt met buitenaardse beschavingen. Waren de Fransen te eerlijk en te vroeg? Met het rapport werd in elk geval niets gedaan en mede vanwege de taal is het ook nooit echt doorgedrongen tot het internationale publiek.

Nu er steeds meer informatie naar buiten komt over UFO’s, blijkt dat het rapport 25 jaar geleden spot on was.

De BELGISCHE UFO-GOLF

Nog weer iets eerder maakten onze zuiderburen hele bijzondere dingen mee. In de jaren ’89 tot 91, zagen tienduizenden Belgen op allerlei momenten driehoekige UFO’s. Nauwelijks bekend in Nederland maar achteraf bleek dit een van de meeste indrukwekkende en meest overtuigende series UFO-waarnemingen ter wereld te zijn:

Een van de meest indrukwekkende series UFO-waarnemingen van de afgelopen 100 jaar vond plaats boven België. Gedurende de jaren 1989-1991 zagen vele tienduizenden Belgen mysterieuze zwarte driehoeken in de lucht. De combinatie van een groot aantal radarwaarnemingen en een grote groep betrouwbare en goed opgeleide getuigen zorgde – in combinatie met een paar duizend UFO-rapporten vanuit het publiek – voor een zeer uitgebreid dossier.

Een hoofdrol in wat intussen “de Belgische UFO-Golf” was gaan heten, was weggelegd voor generaal-majoor Wilfried de Brouwer van de Belgische Koninklijke Luchtmacht. Hij kreeg de leiding over het onderzoek naar de UFO’s. Tot drie keer toe werden er F-16’s uitgestuurd die één keer de objecten op de boordradar konden vastleggen. Dit dossier is mede zo uniek omdat De Brouwer besloot om het verontruste publiek via de mainstream media op de hoogte te houden van het onderzoek. Een onderzoek waarbij het publiek ook zelf betrokken werd. SOBEPS, de Société Belge d’étude des phénomènes spatiaux, bestaande uit honderden vrijwilligers, hielp mee met het ondervragen van getuigen en het vastleggen van de waarnemingen.

Het onderzoek kon uiteindelijk de herkomst van de objecten niet vaststellen. Wel werd duidelijk dat de voertuigen beschikten over dermate geavanceerde technologie dat een aardse verklaring kon worden uitgesloten. In de woorden van destijds kolonel Wilfried de Brouwer: “Het was onverklaarbaar!”

Het boekje is geschreven door mijn Belgische collega Bart Uytterhaegen.

UFO CRASHES EN BUITENAARDSE TECHNOLOGIE

Onze computers en iphones zitten waarschijnlijk vol met van oorsprong buitenaardse technologie. Uit de tientallen UFO’s die vanaf WWII zijn neergestort, in zowel de VS als elders in de wereld. Want reken maar dat die door de autoriteiten in het geheim helemaal zijn gestript om te kijken hoe ze werkten:

Kolonel Philip J. Corso’s dagboek werpt licht op een intrigerende realiteit: een reeks UFO-crashes in de Verenigde Staten vanaf de jaren 1940 resulteerde in een waardevolle schat aan technologie. Als militair was Corso belast met de taak om de Amerikaanse industrie te voorzien van de buitenaardse technologie die werd ontdekt in neergestorte vliegende schotels. Het kwam er op neer dat men, door ‘reverse-engineeren’, moest zien te ontdekken hoe deze technologie kon worden gereproduceerd. Deze buitenaardse erfenis omvatte onder andere de ontwikkeling van de computerchip, extreem sterke vezels, laser- glasvezeltechnologie en geheugenmetaal.

Aanvankelijk richtte Amerika zich op het creëren van superieure wapens – waaronder Directed Energy Weapons (DEW) – maar later vonden deze innovaties ook hun weg naar bredere maatschappelijke toepassingen. In 1947 stortte een UFO neer bij Roswell, New Mexico. Corso, auteur van ‘The Day After Roswell’ uit 1997, onthulde dat tijdens de jaren ‘50 en ‘60 er plotseling baanbrekende nieuwe technologie verscheen, technologie die dus oorspronkelijk van buitenaardse oorsprong was. Postuum verschenen notities uit zijn dagboek bieden nog diepere inzichten in dit verhaal.

Nu in het Amerikaanse Congres UFO-getuigen onder ede worden gehoord, verdient de informatie die destijds als onzin en fantasie werd afgedaan opnieuw onze aandacht. Kolonel Philip Corso, die in het dagboek zijn ontmoeting beschrijft met een buitenaards wezen, stond aan de frontlinie van dit mysterie. Het is de hoogste tijd om hem weer zelf aan het woord te laten.

De serie over UFO’s en buitenaards leven dat al eeuwenlang onze Aarde bezoekt geven ons een heel positief beeld van de toekomst. Het wordt tijd dat we CONTACT gaan maken om onze rechtmatige plaats in te nemen onder de sterren met de talloze beschavingen die zich zorgen maken over wat wij met onze prachtige planeet én met elkaar doen. Disclosure is de enige weg vooruit.

WEBSHOP

Alle boeken (en meer) zijn te koop in mijn webshop, bij de uitgever of in de (online) boekhandels in Nederland en België.

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.