Coen Vermeeren

De Belgische UFO-Golf: Een hardnekkig UFO-dossier dat zich niet laat begraven! – Bart Uytterhaegen

Een van de meest indrukwekkende series UFO-waarnemingen van de afgelopen 100 jaar vond plaats boven België. Gedurende de jaren 1989-1991 zagen vele tienduizenden Belgen mysterieuze zwarte driehoeken in de lucht.

Beschrijving

Een van de meest indrukwekkende series UFO-waarnemingen van de afgelopen 100 jaar vond plaats boven België. Gedurende de jaren 1989-1991 zagen vele tienduizenden Belgen mysterieuze zwarte driehoeken in de lucht. De combinatie van een groot aantal radarwaarnemingen en een grote groep betrouwbare en goed opgeleide getuigen zorgde – in combinatie met een paar duizend UFO-rapporten vanuit het publiek – voor een zeer uitgebreid dossier.

Een hoofdrol in wat intussen “de Belgische UFO-Golf” was gaan heten, was weggelegd voor generaal-majoor Wilfried de Brouwer van de Belgische Koninklijke Luchtmacht. Hij kreeg de leiding over het onderzoek naar de UFO’s. Tot drie keer toe werden er F-16’s uitgestuurd die één keer de objecten op de boordradar konden vastleggen. Dit dossier is mede zo uniek omdat De Brouwer besloot om het verontruste publiek via de mainstream media op de hoogte te houden van het onderzoek. Een onderzoek waarbij het publiek ook zelf betrokken werd. SOBEPS, de Société Belge d’étude des phénomènes spatiaux, bestaande uit honderden vrijwilligers, hielp mee met het ondervragen van getuigen en het vastleggen van de waarnemingen.

Het onderzoek kon uiteindelijk de herkomst van de objecten niet vaststellen. Wel werd duidelijk dat de voertuigen beschikten over dermate geavanceerde technologie dat een aardse verklaring kon worden uitgesloten. In de woorden van destijds kolonel Wilfried de Brouwer: “Het was onverklaarbaar!”

Extra informatie

Extra informatie

Gerelateerde producten

Aanbevolen producten

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.