Hoe meer je leest, hoe meer dingen je weet. Hoe meer je leert, hoe meer plaatsen je zult bezoeken.
Coen Vermeeren is gepromoveerd luchtvaart- en ruimtevaartingenieur. Hij doceerde eerste- en tweedejaars studenten van de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek van de TU Delft de vakken Vliegtuigmaterialen, vliegtuigconstructies en productietechnieken in de periode 2001 – 2011. Tussen 2003 – 2017 was hij ook Hoofd Studium Generale van de TU Delft.
Sinds 2009 heeft Vermeeren zich sterk gemaakt in Nederland om het mondiale ufo-dossier onder de aandacht te brengen van de wetenschap en het algemene publiek. Studenten van Vermeeren stelden tijdens colleges vragen over Youtube filmpjes van NASA naar aanleiding van uitspraken van astronauten over ufo’s: “Houston, we still see the alien spacecraft…”. Vermeeren besloot dat tot op de bodem uit te zoeken en kwam, mede door het groot aantal professionele getuigen (getrainde waarnemers zoals luchtverkeersleiders, piloten, militairen en zelfs astronauten) in het ‘Disclosure Project‘ van Steven Greer, tot de conclusie dat het onderwerp zeer serieuze aandacht verdiende.
Vermeeren had contact met diverse belangrijke ufo-getuigen en -deskundigen, waaronder generaal Wilfried de Brouwer (Belgische luchtmacht), Edgar Mitchell (6de man op de Maan) en Paul Hellyer (oud-minister van Defensie van Canada). Ook kreeg Vermeeren steun uit diverse hoek: onder andere Ruimtevaartjournalist Piet Smolders (Planetarium Amsterdam en decennialang verbonden aan dagblad de Telegraaf), ir. Edward Heerema (offshorebedrijf Allseas), prof.dr. Herman Wijffels (econoom en voormalig directeur Rabobank en Wereldbank) en diverse andere academici, waaronder prof.dr.ir. Michel van Tooren (aerospace – voormalig hoogleraar in Delft en de universiteit van South Carolina) en prof.dr. Klaas van Egmond (universiteit Utrecht).
Vermeeren kreeg een lading ongefundeerde kritiek over zich heen nadat hij zijn conclusies over en nieuwsgierigheid naar het goed gedocumenteerde, maar zeer summier bekende ufo-dossier openlijk deelde met zijn studenten en andere geïnteresseerden. De beschuldigingen waren voornamelijk ad hominem en niet of nauwelijks onderbouwd. In plaats van een serieus debat, werd Vermeeren – o.a. via het Delftse universiteitsblad Delta – onmiddellijk weggezet als complotdenker.
Serieuze media als dagblad NRC, de Morgen, het AD en journalistieke onderzoeksprogramma’s zoals KRO Brandpunt, besteedden echter wel serieuze aandacht aan het ufo-onderwerp. Vermeeren zelf kreeg daarnaast ook bijval van vele honderden geïnteresseerden, ufo-getuigen en ufo-experts.
In 2013 besloot Vermeeren zijn zoektocht vast te leggen in een boek over ufo’s voor leken en experts: Ufo’s bestaan gewoon. Dit boek werd een bestseller en in 2021 ging het al in de 9e druk. In 2021 schreef Vermeeren een nieuwe boek: UFO’s: de 100 meest indrukwekkende ufo-dossiers.
In 2006 stuitte Vermeeren bij toeval op het 9/11-dossier. Middels een zomeropdracht voor het Studium Generale werden de claims van voorkennis en de slechte onderbouwing van het instorten van de Twin Towers, maar voornamelijk van gebouw WTC 7, openlijk onderzocht door twee groepen Delftse techniekstudenten. Het programma Zembla van de VARA wijdde een heel item aan o.a. de speurtocht van deze studenten.
Vreemde uitspraken hierover in de NRC leidden echter op bizarre wijze tot grote ophef over deze technische multidisciplinaire opdracht. Naar aanleiding hiervan besloot Vermeeren zich ook grondig in de 9/11-materie te verdiepen. Toen Delftse hoogleraren in 2015 niet in debat wilden met de voorman van Architects & Engineers for 9/11 Truth – die het Amerikaanse Congres oproepen tot een nieuw onafhankelijk onderzoek – besloot Vermeeren om ook deze zoektocht op schrift te zetten. Dat leidde in 2016 tot de publicatie van het boek ‘9/11 is gewoon een complot” (uitverkocht) dat direct goed werd ontvangen. Het boek werd tijdens een 9/11-congres in de Jaarbeurs in Utrecht gepresenteerd. Inmiddels is er een update van dat boek met de naam 9/11 Complex.
Sinds lange tijd is er over 9/11 dermate veel bekend dat een nieuw onderzoek, hiertoe opgeroepen door nabestaanden van de slachtoffers van 9/11 en door de groep van inmiddels tot bijna 3500 internationale architecten en ingenieurs, meer dan gerechtvaardigd lijkt. De universiteit van Fairbanks Alaska heeft in september 2020 een vernietigend onderzoek gepresenteerd dat het officiële 9/11-onderzoek door NIST (National Institute of Standards and Technology – de Amerikaanse TNO zogezegd) naar het instorten van de 3 WTC torens, volledig onderuit haalt.
Sinds 2009 wordt Vermeeren tientallen keren per jaar uitgenodigd voor lezingen en debatten voor een zeer divers publiek van leken en academici. Ook is Vermeeren te zien in diverse TV- en radioprogramma’s bij alle commerciële en niet-commerciële omroepen.
Naast wetenschapper is Vermeeren ook schrijver en begenadigd musicus. Sinds september 2017 is hij, na zijn ontslag bij de TU Delft, onafhankelijk denker, wetenschapper en filosoof.
Voor een uitgebreide CV met lijst van wetenschappelijke publicaties, klik hier.
Coen Vermeeren is uit te nodigen voor spreekbeurten en debatten, voor zowel publieke als besloten evenementen. Stuur een mail naar [email protected] voor meer informatie.
© 2024 - Coenvermeeren.nl
Muziek bleef altijd de belangrijkste passie van Vermeeren. Van 1989 tot 2001 was hij (mede-)dirigent van de Choralen van de Grote of O.L.V.-Kerk in Breda.
Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.