Coen Vermeeren

CD O bone Jesu 1995 – i buoni antichi

Opnames Crew O Bone Jesu 1995 overzicht

CD – O bone Jesu – opgenomen in 1995 met mannen van het toenmalige Saint Johns College Choir Cambridge en mannen van de Choralen van de Grote of OLV Kerk Breda.

Zo lang terug gaat al mijn relatie met Saint Johns Cambridge. Eigenlijk nog verder terug want in 1980 interviewde ik hun dirigent George Guest in zijn kamer boven de gate van het college. In 1995 echter hebben we het stoute plan gehad om de muziek die we als kinderen al zongen op het Sacramentskoor goed vast teleggen op de CD. En dat met medewerking van Lindenbergh Rotterdam. In de nachtelijke uurtjes opnames omdat het dan muisstil was.

De mate van professionaliteit van de mannen uit Cambridge, meestal rond de 21, 21 jaar, was ongekend. Om die reden konden we dan ook meteen gaan afwerken. Het was echt een gezamenlijk project: drie dirigenten, ieder had invloed en inspraak, we experimenteerden met wat we mooi vonden en wat goed voelde.

het resultaat mag er zijn – nog steeds. Inmiddels vele duizenden hits en positief commentaar op de Youtubes die al een paar jaar online staan. Verstillende muziek – ware schoonheid. Een klankbeeld en ideeënwereld die je – ik zou tegenwoordig zeggen – buitenaards mag noemen. In elk geval niet (helemaal) van deze wereld.

En verder mannen van de wereld – overdag keken ze cricket en dronken ze Belgische bieren – een kratje was niet genoeg… studenten ach… Maar ’s nachts ging de knop om. Een en al muziek. James Burton (dirigent en componist), de leading alto en mede-dirigent is inmiddels famous. De anderen zijn meestal niet de professionele muziek in gegaan, maar kozen andere beroepen. Muziek is en blijft ongetwijfeld hun belangrijkste passie.

De naam van het ensemble is in 1995 bedacht door Guido Groenland, toen nog alto (counter tenor) en inmiddels professioneel tenor. Hij had van jongs af aan al een grote voorliefde voor ‘de goede ouden‘.  Er zouden nog vele uren muziek worden gemaakt daarna. Geniet van de muziek uit 1995!

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.