Coen Vermeeren

ufo’s en graanformaties

Cherhill70a

Een vraag van een van de volgers van deze website vroeg waar ik Armstrongs neef was tegengekomen. Een opmerkzame onderzoeker had het antwoord mogelijk al gedistilleerd uit de foto van de vorige post: in Wiltshire UK…:

Een groot aantal van de werelds bekendste ufo-onderzoekers bezoekt met grote regelmaat het Zuiden van Engeland in het gebied waar jaarlijks een groot aantal graanformaties ontstaat. De bekende Braziliaanse ufo-onderzoeker Jaime Maussan bijvoorbeeld, maar ook Steven Greer van het Disclosure Project zijn hier vaak te vinden.

Dat graanformatie-fenomeen – ook een grote onbekende bij het publiek en waar daarom meestal erg lacherig over wordt gedaan – is namelijk nauw verbonden met ufo’s.

Dit filmpje – analoog – uit 1996 bij Oliver’s Castle gefilmd – analoog!! – is in dit opzicht fenomenaal. Uiteraard zwaar bediscussieerd geeft het in elk geval weer wat vele locals hier al eeuwenlang met hun eigen ogen hebben waargenomen. Eeuwenlang inderdaad, want het fenomeen is heel erg oud, mondiaal waargenomen en zeker pre-modern ten opzicht van het ufo-fenomeen dat sinds Roswell 1947 wereldwijd is opgelaaid.

Voor mij is een van de belangrijkste redenen om dit fenomeen in elk geval serieus te onderzoeken, de reactie van de boeren. De meesten van wie al generaties lang deze velden met graan, gerst, koolzaad en tarwe bewerken, en dus ervaringsdeskundigen zijn en bovendien totaal en geen enkel belang hebben bij het letterlijk platleggen van hun inkomsten. Zeker niet sinds dat sinds de jaren negentig busladingen met belangstellenden trekt die ongevraagd hun velden inlopen om de graanformaties van dichtbij te ‘onderzoeken’.

Inmiddels is zoveel bekend over het fenomeen – ook wetenschappelijk onderzocht, hoewel nog te beperkt helaas – dat we hier niet langer lacherig over hoeven doen. Typischerwijs doen veel Nederlanders – veel academici onder hen – onderzoek hiernaar.

Zo was er deze week een avond met lezingen waar zijn hun informatie deelden met het publiek en elkaar. Onder de sprekers dus een van de boeren zelf. Boeren die over het algemeen zeer terughoudend zijn om hierover te spreken, om redenen van privacy maar ook uit frustratie. Nog nooit zijn de ‘culprits’ gepakt, de mensen waarvan men zegt dat die de formaties gemaakt zouden hebben.

Voor wie het fenomeen graanformatie nog niet kent – ik noem het formatie maar het fenomeen wordt vaak graancirkels genoemd, een beetje misleidend want de meesten bestaan niet meer zoals in het begin uit louter cirkels – hier de grootste ooit gemaakt, wel bestaande uit 409 cirkels. Reken maar uit – de zogenaamde ’tram lines’ – tractor sporen – liggen ongeveer 25 meter van elkaar af !

Het verhaal hier achter: – gemaakt in de nacht, tijdens enorme regenbuien, in minder dan 4 uur tijd, op golvend terrein…

Of deze, de Julia Set genoemd, ontstaan overdag, in maximaal 20 minuten tijd, naast een autoweg, in het zicht van Stonehenge waar mensen liepen die allemaal niets hebben gezien… De korte tijd weten we redelijk zeker omdat er een piloot overheen vloog, niets zag – en zo’n ding valt op ! – en even later terug vloog en er toen wel lag.

Tot slot nog een filmpje over een ufo-sighting uit 2010 in Wiltshire. De dame die het verhaal vertelt doet het erg enthousiast. Het zal veel mensen aanspreken die – op hun smartphone, op de metro wachtend – uit de honderd miljoen voorbij komende afleidingen, nog heel even geprikkeld willen worden…

Voor wie het onderwerp echt serieus wil begrijpen blijft er maar een ding over: onderzoeken. En dat kost tijd. Maar het is wel de moeite waard. Inmiddels ga ik al 8 jaar naar Wiltshire. Even bijtanken en de laatste inzichten opsnuiven. En interessante mensen ontmoeten. De hele wereld zit hier. Zelfs de neef van Armstrong, nou wat wil je nog meer.

Er valt veel te ontdekken in die wereld. Blijf nieuwsgierig en onderzoek alles om het goede te kunnen behouden.

O, en om af te sluiten met een beauty: The Basket

Ga dat maar eens doen met plankjes en touwtjes in een paar uur tijd!

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.