Coen Vermeeren

Pentagon: “moeilijk te verklaren ufo-waarnemingen”

21123731

Het gaat een bijzondere tijd worden rond de openbaarmaking van ufo-dossiers.

UAP’s

John Ratcliffe, voormalige directeur van de nationale inlichtingendienst, zei op vrijdag 19  maart 2021 dat militaire piloten en satellieten talrijke ufo-waarnemingen hebben gedaan gedurende de afgelopen jaren. Het Pentagon gaat overe enige tijd met een rapport komen over UAP’s (“unidentified aerial phenomena” ofwel “ongeïdentificeerde luchtverschijnselen” beter bekend als UFO’s). Het betreft ufo-waarnemingen van over de gehele wereld.

Ratcliffe zei dat “er zijn veel meer waarnemingen zijn dan die openbaar zijn gemaakt.” Het gaat hierbij over ufo-waarnemingen die gedaan zijn door getrainde waarnemers, in dit geval sprak hij specifiek over marine- en luchtmachtpiloten. Ook zijn er ufo’s gezien door andere objectieve waarnemers, namelijk satellieten. Het gaat hierbij met name om fysieke objecten die in staat zijn te bewegen op een manier die wij tot nu toe voor “onmogelijk” houden.

Dit zijn buitengewoon opmerkelijke uitspraken voor een van de hoogste Amerikaanse officials, de voormalig directeur van de DNI – Director of National Intelligence. Iemand dus die bovenop alle geheime informatie zit en het overzicht heeft. Weinigen hebben een dergelijk inkijkje en tot nu toe mochten mensen op dit soort posities nooit hun mond open doen over ufo’s. Waarom zouden ze trouwens… het ging immers toch steeds om “weerballonnen” en “moerasgas”?

Ratcliffe zei dat militaire analisten ufo-waarnemingen steeds proberen te verklaren met voor ons bekende verschijnselen, zoals bijzondere weerstomstandigheden: “We zoeken altijd naar een plausibele verklaring,” zei hij, maar hij moest toegeven “dat er gevallen zijn waarin we geen goede verklaringen hebben voor sommige dingen die we hebben gezien.”

Verplichte Disclosure

In december 2020 ondertekende president Donald Trump een 5.600 pagina’s tellende COVID-19-wet met daarin een ongebruikelijke opdracht: Amerikaanse inlichtingendiensten hebben 180 dagen de tijd om het Congres te vertellen wat ze weten over ongeïdentificeerde luchtverschijnselen, ofwel UFO’s. De agentschappen moeten ook uitleggen hoe ze gegevens over UFO’s verzamelen, of buitenlandse mogendheden ervan verdacht worden ze te besturen en of de objecten een bedreiging vormen voor de nationale veiligheid. Die Trump toch…

De rapportages worden in juni verwacht. Tot die tijd vermoed ik dat er nog behoorlijk wat zal worden ‘gelekt’ om de geesten een beetje te masseren voor wat wel gezien wordt als het nieuws van het millenium: contact met buitenaardse beschavingen!

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.