Coen Vermeeren

De tranen van Lady Liberty: 9/11 – de aanslagen en de antraxbrieven – Magchiel C. Matthijsen

Door de Nederlandse pers wordt ten aanzien van de Amerikaanse wereldpolitiek geen enkel kritisch onderzoek verricht. In de Verenigde Staten zelf is echter wel degelijk sprake van kritisch journalistiek onderzoek.

 27,99

 27,99

Beschrijving

Nederland was altijd al een van de beste jongetjes in de klas van het Atlantisch bondgenootschap. Het tragische gevolg daarvan is dat Nederlanders geneigd zijn om de Amerikaanse versie van de gebeurtenissen in de wereld klakkeloos aan te nemen. Dieptepunt waren de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten, waarbij de sluizen van desinformatie over zowel de binnenlandse als de buitenlandse Amerikaanse politiek wijd werden opengezet. Door de Nederlandse pers wordt ten aanzien van de Amerikaanse hegemonistische wereldpolitiek geen enkel kritisch onderzoek verricht. De onbewezen Amerikaanse versie van de gebeurtenissen wordt een-op-een doorgezet naar de Nederlandse burger.

In de Verenigde Staten zelf is echter wel degelijk sprake van kritisch journalistiek onderzoek. Dat gebeurt door talloze onafhankelijke onderzoekers die per definitie buiten de mainstream paden werken. Het zijn deze alternatieve bronnen die in dit boek een belangrijke rol hebben gespeeld bij het beschrijven van het andere, meer duistere beeld van Amerika. Het beeld dat absoluut noodzakelijk is om de huidige gebeurtenissen in de wereld te begrijpen. De waarheid over 9/11 moet nog naar buiten komen en de tijd is er rijp voor.

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.