Coen Vermeeren

Dictocratie: de elite en de schijndemocratie – Rob van der Well

De algemene overtuiging is dat we in een democratie leven. Maar is die overtuiging terecht? Wie het nieuws volgt, zal zich regelmatig vertwijfeld de vraag stellen: leven we in feite niet in een als democratie vermomde dictatuur? Als we onze vrijheid willen behouden en zelf onze toekomst en die van onze kinderen willen kunnen bepalen, zullen we nú moeten opstaan en ons moeten verweren. We zullen ons daarbij ook moeten verdiepen in het spel, de spelregels en de spelers. De grote uitdaging is echter dat de meeste mensen zich niet eens realiseren dat we voor een dergelijke keuze staan. Hulp is dus dringend nodig en dit boek helpt daarbij.

 25,99

 25,99

Beschrijving

De elite en de schijndemocratie

De algemene overtuiging is dat we in een democratie leven. Maar is die overtuiging terecht? Wie het nieuws volgt, zal zich regelmatig vertwijfeld de vraag stellen: leven we in feite niet in een als democratie vermomde dictatuur?

De mensheid sleept zich van de ene crisis naar de andere. Mensen denken dat dit komt door bestuurlijke incompetentie, groeistuipen van een technologische samenleving in ontwikkeling, chaos en toeval. Maar ondertussen handelt een kleine machtselite vanuit een weloverwogen strategie. Is dit de ware oorzaak van die ogenschijnlijke chaos? Die machtselite ziet de wereld immers als een groot schaakspel, waarbij iedere volgende zet zorgvuldig wordt gekozen. Het doel is een wereldomvattende dictatuur en daar zijn we dan ook hard naar op weg.

De meesten van ons weten echter niet eens dat er zo’n mondiale elite bestaat, laat staan dat die een dergelijk gevaarlijk spel met de mensheid speelt. We zitten op dit moment in de eindfase van het spel en wíj zijn aan zet. Dus wat gaan we doen?

Als we onze vrijheid willen behouden en zelf onze toekomst en die van onze kinderen willen kunnen bepalen, zullen we nú moeten opstaan en ons moeten verweren. We zullen ons daarbij ook moeten verdiepen in het spel, de spelregels en de spelers. De grote uitdaging is echter dat de meeste mensen zich niet eens realiseren dat we voor een dergelijke keuze staan. Hulp is dus dringend nodig en dit boek kan daarbij helpen.

Al van jongs af aan voelde Rob van der Well (1969) dat de wereld anders is dan die lijkt. Terwijl hij het traditionele pad bewandelde en advocaat en interim-bedrijfsjurist werd, bleef hij trouw aan dat gevoel. Na een directe ervaring waarbij hem duidelijk werd dat z’n vermoedens klopten, begon een lange speurtocht en ontdekkingsreis langs talloze gebieden van alternatieve informatie en inzichten. Een ontdekkingsreis die zich tot op de dag van vandaag voortzet. Van der Well geeft in dit boek een crash course voor mensen die gedegen en overzichtelijk informatie willen over de situatie in de huidige wereld.

Extra informatie

Extra informatie

Gerelateerde producten

Uitgelichte boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.