12 C
Roswell
maandag, november 28, 2022
HomeNieuwsNYT: UFO's zijn "Niet van deze Wereld"?

NYT: UFO’s zijn “Niet van deze Wereld”?

Het machtigste militaire instituut nog altijd, het Pentagon in Washington DC, waar de eerste steen werd gelegd op 11 september 1941 en dat exact 60 jaar later, op diezelfde dag werd aangevallen in 2001, komt steeds duidelijker naar buiten over UFO’s. Is het opnieuw misleiding of gaat er iets gebeuren aan de cover-up die al zo’n 80 jaar gaande is? Dat is de vraag die steeds meer mensen zich afvragen dezer dagen.

De New York Times, volgens sommigen van een van de meest prestigieuze kranten in de wereld, afgezakt naar een ordinair uithangbord van de Deep State, kwam kort geleden opnieuw met een artikel over ufo-incidenten bij o.a. het Amerikaanse vliegdekschip de Nimitz. Hieronder de integrale vertaling van het artikel, dat hier kan worden gevonden:

Artikel in de New York Times, 23 juli 2020.

Niet langer verborgen, de UFO-eenheid van het Pentagon zal sommige bevindingen openbaar maken.
Al meer dan een decennium, heeft het programma, nu verstopt in het Office of Naval Intelligence, mysterieuze gebeurtenissen besproken in geheime briefings.

Door Ralph Blumenthal en Leslie Kean

Ondanks de verklaringen van het Pentagon dat men het eens zo geheime programma om niet-geïdentificeerde vliegende objecten te onderzoeken heeft ontbonden, blijft deze activiteit gaande – onder een nieuwe naam en verstopt in het Office of Naval Intelligence, waar officials mysterieuze ontmoetingen tussen militaire piloten en ufo’s blijven bestuderen.

Officials van het Pentagon zullen niets zeggen over het programma, dat op zichzelf niet geheim is, maar wel gaat over geheime zaken. En toch verscheen het vorige maand ineens in een commissieverslag van de Senaat over de budgetten voor de inlichtingendiensten van het land voor het komende jaar. in dat verslag was te lezen dat het programma met de naam Unidentified Aerial Phenomenon Task Force, “het verzamelen en rapporteren” van gegevens van waarnemingen van onverklaarbare luchtvoertuigen moest standaardiseren, en ten minste enkele van zijn bevindingen aan het publiek zou moeten laten zien, binnen 180 dagen na het passeren van de ‘intelligence authorization act’.

Terwijl gepensioneerde officials die hierbij betrokken waren – waaronder Harry Reid, de vroegere meerderheidsleider van de Senaat – hopen dat het programma op zoek zal gaan naar bewijsmateriaal van voertuigen van andere werelden, is de belangrijkste focus ervan om te ontdekken of een andere natie, vooral een mogelijke tegenstander, geavanceerder luchtvaarttechnologie gebruikt die een bedreiging zou kunnen vormen voor de Verenigde Staten.

De Republikeinse Senator Marco Rubio uit Florida, die waarnemend voorzitter is van de Senate Select Committee on Intelligence, vertelde een partner van CBS in Miami deze maand dat hij vooral bezorgd was over meldingen van ufo’s boven Amerikaanse militaire bases – en dat het in het belang van de overheid was om te weten te komen wie er verantwoordelijk voor was.
Hij sprak zijn bezorgdheid uit over het feit dat China of Rusland of een andere tegenstander “een technologische voorsprong” had behaald die “hen in staat stelt dit soort activiteiten uit te voeren”.

Meneer Rubio zei dat sommige van de ufo’s boven Amerikaanse bases mogelijk technologieën laten zien die niet in het Amerikaanse arsenaal aanwezig zijn. Maar hij merkte ook op: “Misschien is er een volledig, soort van, triviale verklaring voor. Maar we moeten dat uitzoeken.

In 2017 onthulde The New York Times het bestaan van een eerder programma, genaamd het Advanced Aerospace Threat Identification Program. Officials van het Ministerie van Defensie zeiden dat de financiering van het programma van $22 miljoen na 2012 was opgehouden. De mensen die in het programma werkten, echter, zeiden dat het nog operationeel was in 2017 en ook daarna nog, verklaringen die later door het Ministerie van de Defensie werden bevestigd.

Het programma dat begon in 2007 onder de Defense Intelligence Agency werd toen gehangen onder de staatssecretaris van defensie voor inlichtingen, dat er nog steeds voor verantwoordelijk is. Maar de coördinatie met de inlichtingendiensten wordt uitgevoerd door het Office of Naval Intelligence, zoals beschreven in de begrotingswet van de Senaat. Het programma is in die jaren nooit beeindigd, maar er is weinig bekend gemaakt over de werkzaamheden na 2017.
De vorige directeur van het Pentagon-programma, Luis Elizondo, voormalig official van de militaire inlichtingendienst die in oktober 2017 na 10 jaar ontslag nam uit het programma, bevestigde dat de nieuwe task force is voortgekomen uit het geavanceerde lucht- en ruimtevaartprogramma.

Het hoeft zich niet langer te verbergen in de schaduw,” zei Mr. Elizondo. “Er zal een nieuwe vorm van transparantie komen.”

Elizondo behoort tot een kleine groep voormalige overheidsfunctionarissen en wetenschappers met toegang tot geheime informatie die, zonder fysiek bewijs te leveren, zeggen dat ze ervan overtuigd zijn dat objecten van onbepaalde oorsprong op aarde zijn neergestort met materiaal dat is geborgen voor onderzoek.

Gedurende meer dan 10 jaar heeft het programma van het Pentagon geclassificeerde briefings voor congrescommissies, stafmedewerkers van lucht- en ruimtevaartbedrijven en andere overheidsambtenaren gehouden, aldus deelnemers aan het programma en gedeclassificeerde documenten van deze briefings.

In sommige gevallen zijn er aardse verklaringen gevonden voor eerder onverklaarde incidenten. Zelfs het ontbreken van een plausibele aardse verklaring maakt een buitenaardse niet de meest waarschijnlijke, aldus astrofysici.

Voormalig Senator van Nevada, meneer Reid die aandrong op financiering van het eerste ufo-programma toen hij de meerderheidsleider was, zei dat hij geloofde dat er objecten van onbekende oorsprong kunnen zijn neergestort en dat in dat geval de geborgen materialen zouden moeten worden bestudeerd.

Na dit te hebben onderzocht, kwam ik tot de conclusie dat er rapporten waren – sommige waren substantieel, sommige niet zo substantieel – dat er daadwerkelijk materialen waren die de overheid en de particuliere sector in hun bezit hadden,” zei M. Reid in een interview.

Er zijn geen crash-artefacten openbaar gemaakt voor onafhankelijk onderzoek. Sommige geborgen objecten, zoals fragmenten van onbekende metalen, bleken na onderzoek in een laboratorium door de mens gemaakt te zijn.

Astrofysicus Eric W. Davis, die sinds 2007 als onderaannemer en vervolgens als consultant voor het ufo-programma van het Pentagon werkte, zei dat het, in sommige gevallen, bij het onderzoek van de materialen tot nu toe nog niet was gelukt om de oorsprong ervan te achterhalen, wat hem ertoe had gebracht te concluderen dat “We die niet zelf konden maken”.

De beperkingen bij het bespreken van geheime programma’s – en de dubbelzinnigheid van de informatie die in de gedeclassificeerde documenten van deze briefings wordt geciteerd – hebben officials die de ufo’s hebben bestudeerd in de positie gebracht om hun mening te geven zonder daar enig hard bewijs voor aan te dragen.

Davis, die nu voor Aerospace Corporation, een defensiecontractant werkt, zei dat hij onlangs in maart een geheime briefing aan een agentschap van de Defense Department had gegeven, over bergingen van “off-world vehicles not made on this earth.” [Ofwel voertuigen niet afkomstig van deze wereld.]

Davis zei dat hij ook geheime briefings had gegeven over bergingen van onverklaarbare voorwerpen aan personeelsleden van het Senate Armed Services Committee op 21 okt. 2019, en aan stafleden van de Senate Intelligence Committee twee later dagen.

Medewerkers van die commissie hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar op de kwestie.

De publieke fascinatie voor het ufo-onderwerp heeft geleid tot betrokkenheid van president Trump, die in een interview in juni aan zijn zoon Donald Trump Jr. vertelde dat hij “zeer interessante” dingen wist over Roswell – een stad in New Mexico die centraal staat bij het speculeren over het bestaan van de ufo’s. De president hield zich op de vlakte toen hem werd gevraagd of hij informatie over Roswell zou declassificeren. “Ik moet daarover nadenken,” zei hij.
Hoe dan ook, zei Mr. Reid, er moet meer bekend worden gemaakt om duidelijk te maken wat wel en wat niet bekend is. “Het is uiterst belangrijk dat informatie over de ontdekking van fysieke materialen of geborgen voertuigen naar buiten komt,” zei hij.

Tot zover de NYT. Zo te zien niet heel veel nieuws onder de zon. Echter de essentie van dit verhaal kan hem wel eens zitten in het woordje “off-world“. Worden we klaargemaakt voor buitenaards contact, de realiteit dat we al decennialang kennis hebben van en interactie met de aanwezigheid van buitenaardse voertuigen op en rond onze planeet?

Voor wie het onderwerp bestudeerd heeft is dat geen nieuws. Als je in het hart van veel mensen zou kunnen kijken ook niet. Het grote probleem gaat worden of de belanghebbenden eindelijk hun monopolie op deze kennis gaan afstaan. Alles gaat dan namelijk veranderen. Niet alleen gaan we sprongen maken in technologie – bijvoorbeeld het oplossen van alle Energie- en Transportproblemen van de mensheid (en die zijn gigantisch), maar ook komen alle menselijke geloofssystemen in een totaal ander daglicht te staan. Dat heeft gevolgen – naast energie en transport (dus onze natuurkunde) – voor economie, geldsystemen, schaarstedenken, wapens, voedsel, medicijnen en gezonheid maar ook religies – ons moreel en ethisch kompas. Ik denk nog altijd dat dit in het voordeel werkt voor 99,99% van de wereldbevolking, maar dan houden we de 0,01% over. Je zou zeggen, kat in het bakkie…. maar ….

Volgens sommigen is dat nou net de groep die aan de touwtjes trekt. Ik hoop niet lang meer. Time is running out.

 

 

Gerelateerd

Meest gelezen

Boekenshop

Door het bestellen van de boeken in de boekenshop, steunt u mijn werk. Uw bestelling wordt binnen een werkdag gratis thuisbezorgd. Hartelijk dank, Coen

Winkelmandje

Bekijk hier de inhoud van uw winkelmandje. Afrekenen kan met iDeal, Creditcard, Bancontact en meer.

0,00 EUR

Geen producten in je winkelmand.