Coen Vermeeren

De moord op Kennedy was toch alleen iets voor complotdenkers?

131113175251-jfktheday04-horizontal-gallery

We leven in een wereld waarin mensen denken dat complotten niet bestaan. Ja u hoort het goed: complotten bestaan niet en als je denkt dat ze wel bestaan dan ben je een zogenaamde complotdenker. (aka aluhoedje)

Nu komt dat woord complotdenker niet uit de lucht vallen. Het is namelijk nauw verbonden aan het Kennedy dossier. Het verhaal van de inmiddels wereldberoemde en vaak ten tonele verschijnende lonely gunman – bij Kennedy was dat Lee Harvey Oswald – was dermate ingewikkeld vol te houden voor de FBI en CIA destijds, dat ze zelfs vandaag de dag nog smeken bij de nieuwe president om de dossiers NIET vrij te geven. En dat terwijl dat wettelijk verplicht is. Trump is onder die druk bezweken, wat overigens maakt dat hij niet de baas is in Amerika… maar goed dan ben je een complotdenker…

De Warren-commissie, belast met het onderzoek (aka cover-up) van de presidentiële moord, was dermate wanhopig om aannemelijk te maken dat Oswald dat helemaal alleen had gedaan, dat ze alleen nog maar de mensen die daarover met intelligente vragen aan kwamen zetten de mond kon snoeren door hen ‘complotdenkers’ te noemen.

Dat was overigens niet minder dan geniaal, want het woord is inmiddels een begrip geworden en wordt gebruikt voor iedereen die over welk onderwerp dan ook een intelligente vraag stelt. Het moet zelfs in de klas worden behandeld: teveel jeugdigen stellen de docenten tegenwoordig intelligente vragen en dat kan natuurlijk niet.

Maar goed, dat alles dus omdat de moord op Kennedy immers geen complot was.

Intelligente vraag: Waarom worden die dossiers dan nu niet vrijgegeven? Dan zijn we toch voor eens en altijd overtuigd dat het officiële Amerikaanse onderzoek helemaal top was?

Complotontkenner

Tot die tijd kan iedereen zichzelf wat mij betreft gewoon een complotontkenner noemen. Kennedy en Julius Caesar hebben daar alle begrip voor.

Meest gelezen

Gerelateerde producten

Aanbevolen producten

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.