Coen Vermeeren

‘Ze vertellen ons:…’

15-115-e1462541207936

Van Zerohedge: Tyler Durden, Maandag 22 oktober 2018

Ik vond vandaag deze post van Tyler Durden die me uit het hart gegrepen is en die ik daarom maar eens vertaald heb, om hier te delen:

Ze vertellen ons:… 

Ze vertellen ons: “Dit is een volkomen normale en verstandige manier van werken. Het is volstrekt normaal en gezond om de Aarde kaal te strippen en de lucht en het water te vergiftigen door een economisch systeem dat oneindige groei nodig heeft op een eindige planeet. En mensen die iets anders zeggen, zijn ronduit krankzinnig!”

– En de sociologen vragen zich af waarom de onvrede toeneemt en de mensen zich van elkaar vervreemden.

Ze vertellen ons: “Gewoon je tijd doorbrengen in deze wereld door de tandwielen van de machine goed te laten draaien en je zult gelukkig zijn. De machine is je vriend. De machine zorgt voor je. Werk hard aan het bedieningspaneel en smeer de tandwielen totdat je stokoud bent en je zult tevreden zijn.”

– En dan vragen ze zich af waarom we allemaal antidepressiva slikken alsof het snoepjes zijn.

Ze vertellen ons: “We moeten bommen op dat land laten vallen om daar zo ook onze vrijheid en democratie te introduceren. We weten wel dat we toen we dat met land x en land y gingen doen ook hebben gezegd. En ja, dat ging toen inderdaad vreselijk fout, maar dat komt omdat het toen niet goed werd aangepakt. Vertrouw er nu maar op dat het deze keer prima is dat de burgers en militairen van dat regime gedood worden met onze bommen en granaten. Nu komt alles goed en het is de laatste keer.”

– En dan vragen ze zich af waarom sommige mensen doordraaien en op iedereen beginnen te schieten.

Ze vertellen ons: “Je bent gek en dom als je een goed functionerend gezondheidszorgsysteem wilt. Probeer je soms onze miljardairs en hun bedrijven hun brood uit de mond te stelen?”

– En dan vragen ze zich af waarom mensen paranoïde en boos worden.

Ze vertellen ons: “Kijk maar eens naar de kletspraatjes van die sukkel die probeert een derde partij op te richten in het machtigste land van de wereld (de USA)! Alleen iemand die erg slecht en dom is, zou geloven dat het perfecte tweepartijensysteem van ons niet de burger optimaal zou dienen.”

– En ze vragen zich af waarom iedereen zich machteloos en ongehoord voelt.

Ze vertellen ons: “Natuurlijk is dit de manier waarop de dingen zijn; het is de enige manier waarop de dingen ooit zouden kunnen zijn. Iedereen die hier iets aan probeert te veranderen is ofwel geestesziek of een Russische internettrol.”

– En ze vragen zich af waarom mensen zichzelf drogeren, zich met alcohol verdoven en zich afzonderen.

Ze vertellen ons: “Alles is geweldig. Iedereen doet het goed. Iedereen is gelukkig. Kijk hoe blij iedereen is in deze soapserie. Als je niet net zo gelukkig bent, komt dat niet door de machine, maar door jezelf. Mensen moeten beschermd worden tegen jouw krankzinnigheid. Je moet niet worden toegestaan naar een scherm te kijken. Je moet het zwijgen opgelegd krijgen op sociale media. Vertrouw ons. Vertrouw jezelf niet. Vertrouw niet op dat groeiende, knagende gevoel dat alles nep is en dat alles wat je geleerd hebt een leugen is. Wij hebben nooit tegen je gelogen. Wij zijn nooit op heterdaad betrapt terwijl we jou belazerden. Wij hebben nooit gehandeld alsof er niets gebeurd was. Wij hebben je nooit opgelicht. Je herinnert je die dingen verkeerd omdat je in de war bent. Hou je mond. Je bent gevaarlijk. Hou je mond. Je bent dwaas. Hou je mond. Je bent krankzinnig. De machine is in orde. De machine betekent vrijheid. Iedereen is hier gelijk. Iedereen doet er toe. Iedereen krijgt een stem. Behalve jij.”

– En de spindocters vragen zich af waarom mensen hen (de politiek) steeds minder vertrouwen.

Ze vertellen ons: “Oorlog is normaal. Armoede is normaal. Ziekte is normaal. Massatoezicht is normaal. Censuur op afwijkende ideeën is normaal. Propagande door de Mainstream Media is normaal. Toename van exorbitante rijkdom van enkelingen en een steeds groter wordende inkomensongelijkheid is normaal. Steeds verder doorgevoerde politiemilitarisering is normaal. Escalerende spanningen tussen nucleaire grootmachten is normaal. Een dreigende ecologische Apocalyps is normaal.”

– En mensen vragen zich af waarom alles voelt als een luchtbel die balanceert op een kaartenhuis, gebouwd bovenop een tikkende tijdbom.

Ze vertellen ons: “Krankzinnige dingen zijn verstandig. Verstandige dingen zijn krankzinnig. Boven is beneden. Zwart is wit. Oorlog is vrede. Vrijheid is slavernij. Onwetendheid is kracht. Als je het er niet mee eens bent, ben je gek. Als je het er niet mee eens bent, ben je een gevaar. Zwijg. Je zal de kudde besmetten. Zwijg. Je bent afval. Zwijg. Je bent ziek. Zwijg, Zwijg. Zwijg…

– En de ‘experts’ vragen zich af waarom de oude psychologische trucjes steeds minder werken. En steeds meer vragen we ons af waarom het begint te voelen alsof we opgeschrikt worden uit een zeer lange en afschuwelijke nachtmerrie. En op hun beuert vragen onze heersers zich in hun zeer weinige stille en oprechte momenten af of het verstandig was om hun luchtkastelen op een slapende reus te bouwen.

Vrij vertaald naar Zerohedge

Meest gelezen

Gerelateerde producten

Aanbevolen producten

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.