Coen Vermeeren

WTC torens zijn verstoft – niet ingestort

WTC ambulance

Praktisch totale verstoffing van de WTC Twin Towers.

Een van de meest exotische theorieën van het instorten van de Twin Towers is opgesteld door dr. Judy Wood. Deze materiaalkundige zag, waarschijnlijk net als alle enigszins aangesloten leken en deskundigen, dat de stapel puin van het WTC na de instortingen van twee 415 meter hoge gebouwen niet overeen kwam met wat er aan materiaal had moeten liggen. Een instorting is namelijk geen perfecte opstapeling van alle aanwezige constructie-elementen. En zelfs als dat wel zo was, dan nog was de stapel puin te klein.

Voor wie zich afvraagt waar het gebouw dan wel was, die hoeft alleen maar te kijken naar de centimeters dikke laag stof over heel lower Manhattan. Probleem is, dat is niet het officiële verhaal. Dat zegt namelijk dat impactschade van het vliegtuig en de daaropvolgende brand de oorzaak was. De brand veroorzaakte een verzwakking van de verdiepingen waardoor een progressieve vrije val instorting plaatsvond: een unicum in de meer dan 100-jarige geschiedenis van de stalen hoogbouw. (Dan hebben we het niet over WTC-7 – dat is een ander verhaal.) En bij een dergelijke instorting ontstaat er geen enorme hoeveelheid stof.

Want dit waren geen betonnen gebouwen – wat nog enigszins het stof zou hebben kunnen verklaren – maar stalen hoogbouwconstructies. Er had een heel mikado van stalen onderdelen moeten liggen. En eigenlijk had er gewoon nog een heel groot stuk gebouw moeten staan. In tegenstelling tot wat iedereen, ingenieur en bouwkundige, van te voren had gedacht, zijn de gebouwen tot op het niveau van de entree ingestort.

Tekenend voor het ontbreken van tonnen wegende stalen constructiedelen is de Ambulance die letterlijk voor de deur van de Twin Towers stond: hij is niet geraakt. Als je denkt dat dat toeval zou kunnen zijn, dan nog kun je zien dat er geen gebouwen liggen. De ambulance staat gewoon nog steeds voor de deur – waar is het puin van de torens van 415 meter hoog? Dit was een door de zwaartekracht veroorzaakte instorting. Daardoor zou het gebouw voornamelijk op zijn eigen grondoppervlak en net daaromheen hebben moeten liggen.

Nou zeggen velen die de volledige instorting van het gebouw proberen te verklaren dat er dan waarschijnlijk explosieven zijn gebruikt. Dat is uiteraard een alternatieve complottheorie en dat is sowieso uitermate ongemakkelijk. Maar Judy Wood en sommige anderen zeggen dat explosieven nooit de volledige vernietiging en verstoffing kunnen verklaren. Noch het feit dat er van het hele interieur ook letterlijk niets is teruggevonden (zie het filmpje verderop). Explosieven zijn namelijk niet in staat om een gebouw volledig te ‘verstoffen’.

Toch een exotisch wapen zoals Judy Wood suggereert? Zij veronderstelt een gericht vrije energiewapen. Voor velen is dat een stap te ver, maar kijkend naar Ground Zero, dan moet er wel degelijk een aanvullende verklaring komen. Onderstaande video is schokkend, gewaagd, maar een ware eye-opener:

https://www.youtube.com/watch?v=jlYwyeASuQQ

Het officiële onderzoek door NIST (zeg maar het Amerikaanse TNO) naar wat er technisch plaatsvond stopt bij het moment net voordat de instorting begint. NIST: ‘Daarna stortten de gebouwen in zoals we konden zien op de video’s‘ Dat is vanuit hun positie verstandig om dat zo ‘uit te leggen’, gezien het bovenstaande, maar dan vooral als je iets NIET wil verklaren. Gezien vanuit ieder degelijk forensisch onderzoek en vanuit iedere ingenieurswetenschap is dat echter uitermate onbevredigend. En bovendien volledig ongewenst: ingenieurs moeten immers leren van gemaakte fouten in het verleden om die in de toekomst te voorkomen. Om die reden moet je willen begrijpen en kunnen verklaren waarom dergelijke grote gebouwen volledig zijn ingestort en verstoft. Dat is echter niet makkelijk en, gezien alle repercussie als blijkt dat de werkelijkheid anders in elkaar steekt, voor sommigen ook zeer ongewenst. Een degelijk onderzoek is dus niet gebeurd en alleen dat al is een unicum aangezien 9/11 een tekstboek voorbeeld is geworden voor iedereen binnen het vakgebied van stalen hoogbouwconstructies. En dat juist als we overal in de wereld steeds hogere stalen gebouwen willen wegzetten en inmiddels op weg zijn naar gebouwen van 1000 meter hoog! (Dubai staat nu bovenaan met 800 meter)

Verschil van mening

Binnen de 9/11 waarheidsbeweging is er groot verschil van mening over bovenstaande. Dat leidt soms zelfs tot zeer emotionele reacties. Eén ding is echter van groot en gemeenschappelijk belang: onderkennen dat de officiële versie van de gebeurtenissen ONMOGELIJK is. Dat is nogmaals zeer ongemakkelijk, maar van dermate groot belang om te onderkennen dat het negeren ervan een groot onrecht in stand houdt en letterlijk iedere positieve ontwikkeling in onze mondiale samenleving tegenhoudt.

Weten dat 9/11 bol staat van de leugens en dat vervolgens ontkennen als je inhoudelijk deskundige bent, ingenieur of politicus, journalist, piloot of militair, wordt zo onderhand onhoudbaar. De roep vanuit de samenleving wordt immers steeds luider. De mensen worden wakker. De talloze vragen moeten eerlijk beantwoord worden.

Juridische trajecten

Misschien wordt ontkennen van het complot van 9/11 in de toekomst zelfs strafbaar. Zo zijn er inmiddels groepen in de VS, maar ook in Europa, die juridische trajecten willen starten. Uiteraard tegen hen die verantwoordelijkheid droegen in de VS op dat moment en dat gaat dan helemaal tot aan de president en vice-president en tegen geheime diensten, hoge militairen en politici. Maar ook tegen landen die willens en weten bijdroegen aan de illegale oorlogen, martelpraktijken, wapen- en drugshandel, illegale financiële transacties etc.

Juridische stappen mogelijk ook richting allerlei mensen met politieke, journalistieke of wetenschappelijk verantwoordelijkheid die vandaag de dag, wetende dat het officiële verhaal van 9/11 onjuist is, het onderwerp negeren, actief ontkennen dat er iets aan de hand is, mensen die kritisch zijn ontslaan en ridiculiseren, het publiek voorliegen of op zijn minst misleiden en zo bijdragen aan de instandhouding van enorme leugens. Zij dragen bij aan een mondiale samenleving waarin door die grootst denkbare leugens duizend slachtoffers vallen. Denk hierbij aan alle maatregelen en wetgeving na 9/11 – denk aan terreurwetten, illegale oorlogen, spionage op burgers, inleveren van privacy. 9/11 heeft  inmiddels miljoenen doden opgeleverd en duizenden miljarden gekost. En bedenk hierbij ook dat er een paar mensen veel geld aan verdiend hebben. Follow the Money… iets voor een latere column.

Nee, onze wereld is volledig veranderd ten gevolge van 9/11. En die wereld is er niet beter op geworden. Dat moet stoppen.

 

 

Meest gelezen

Gerelateerde producten

Aanbevolen producten

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.