Coen Vermeeren

Je waarheid spreken…. beter voor de wereld

Schermafbeelding 2017-08-26 om 22.39.27

Soms krijg je uit onverwachte hoek een leuke reactie:

Zuiver weten en Helder denken 

UFO’s bestaan gewoon: durf jij deze overtuiging in je bewustzijn toe te laten?

“UFO’s bestaan gewoon” is de titel van een boek geschreven door Dr. Ir. Coen Vermeeren, hoofd van het Studium Generale aan de TU Delft. Ik wil in dit blog niet het bestaan van UFO’s bespreken maar de moed die Coen Vermeeren heeft getoond om vanuit zijn positie deze overtuiging naar buiten te brengen. En waarom het belangrijk is om voor je overtuigingen op te komen.

UFO’s bestaan gewoon

Een overtuiging hebben en daarvoor gaan staan gaat verder dan deze overwegen en het eventueel met een vriend of vriendin te bespreken. Een overtuiging echt toelaten in je bewustzijn en zeker zoiets als “UFO’s bestaan gewoon” opent de poort naar een hele reeks nieuwe mogelijkheden. Als professor in de ruimtevaarttechniek heeft Coen Vermeeren zich verdiept in het onderwerp dat binnen zijn vakgebied valt maar tegelijkertijd niet bespreekbaar is zonder belachelijk gemaakt te worden. Hij heeft een groot risico genomen om met dit onderwerp de publiciteit te zoeken. Zijn aanzien als professor en zijn aanstelling aan de TU in Delft heeft hij hiermee op de tocht gezet. Een serieus instituut als de TU in Delft is er niet bij gebaat als een van zijn professoren een boodschap naar buiten brengt die de naam van de TU kan schaden. De titel van het boek laat echter geen twijfel bestaan over zijn opvatting.

De uitdaging van deze tijd

De moed die ervoor nodig is om met zo’n sterke overtuiging naar buiten te komen daar kan ik alleen maar respect voor hebben. Coen heeft niet alleen zijn carrière maar zijn hele leven op het spel gezet en juist daarom heb ik zoveel bewondering voor hem. Hij heeft gekozen voor ontwikkeling en groei, te doen wat goed voelt en daarmee de ruimte makend om iets nieuws in ons bewustzijn te brengen. Hij maakt het pad vrij voor de wetenschap om nieuwe mogelijkheden te overwegen en te onderzoeken. Binnen de structuren van onze maatschappij is het niet makkelijk voor mensen in vooraanstaande posities om echt vernieuwende overtuigingen te introduceren.

UFO's bestaan gewoon

Heb jij de moed om te gaan staan voor jouw overtuigingen

Dat is de uitdaging van deze tijd: er zijn vele nieuwe inzichten en ontwikkelingen op het gebied van onderwijs, voedsel, economie, zorg, gezondheid, enz… die het grote publiek niet bereiken omdat de mensen die echt de verandering in gang kunnen zetten niet de moed hebben die ervoor nodig is. En dat is ook niet raar want er zijn weinig voorbeelden die ze kunnen volgen als het gaat om het doen wat goed voelt. Misschien dat je zelf ook wel iets in je leven wilt veranderen. Je ziet op je werk dat iets beter kan of misschien wil jij voor jezelf beginnen. Door ervaring en onderzoek heb je inzichten ontwikkeld. Je voelt dat er meer mogelijk is, je wilt verder, jezelf ontwikkelen maar je twijfelt of het wel de juiste stap is. Wat zullen anderen denken? Heb ik dan wel genoeg inkomen? Ben ik wel de juiste persoon? Heb ik het wel in me?

Ik wil je aanmoedigen om die stap serieus te onderzoeken. Het is belangrijk dat jij de uitdaging aangaat. Jij bent een radertje in een groter geheel. Jouw acties en jouw keuzes, hoe klein ook hebben een grote impact. Je bent hiermee een voorbeeld! Je inspireert anderen hetzelfde te doen. Om voor anderen de ruimte te creëren om te doen wat goed voelt kunnen we beginnen door in dagelijkse gesprekken en bezigheden kleine veranderingen toe te laten. Door open te staan voor afwijkende zienswijzen en daarmee anderen te inspireren hetzelfde te doen. Het hoeft geen grote stap te zijn zoals Coen Vermeeren maar alleen al openstaan voor  iets nieuws kan al veel ruimte voor verandering creeeren.

Mocht je het interessant vinden wat Dr ir. Coen Vermeeren te vertellen heeft kijk dan onderstaand interview. Wil je meer weten dan kan ik het boek “UFO’s bestaan gewoon” zeker aanraden.

 

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.