Coen Vermeeren

UFO’s: de 100 meest indrukwekkende ufo-dossiers Deel 1

IMG-20201210-WA0001

De ufo’s bestaan echt!

In 2020 gaven het Pentagon en de US Navy toe dat er met de filmpjes die hun piloten verschillende keren van ufo’s hadden gemaakt niet gerommeld was. Niet alleen waren de beelden echt, maar men gaf toe niet te weten wat het voor objecten waren, noch waar ze vandaan kwamen. Duidelijk wordt dat alle betrokkenen denken dat ze ‘niet van deze wereld’ zijn. Daarmee is dit de eerste keer dat overheidsinstanties het ufo-dossier openlijk serieus nemen en linken aan het buitenaardse.

NYT: UFO’s zijn “Niet van deze Wereld”?

Toch zijn dit niet de eerste beelden van echte ufo’s. Over de afgelopen 75 jaar zijn er vele tienduizenden ufo-waarnemingen gedaan. In veel gevallen door getrainde waarnemers – militaire piloten, maar daarnaast ook door burgerpiloten, luchtverkeersleiders, militair personeel en zelfs door astronauten. Vaak met meerdere getuigen tegelijk en niet zelden bevestigd door de radar en ander fysiek bewijs. Die getuigenissen kregen echter tot nu toe altijd het stempel “onzin” opgeplakt. Officieel werd er geen onderzoek naar gedaan en getuigen werden vaak geridiculiseerd en uitgemaakt voor “ufogekkies”.

Uit de Amerikaanse berichtgeving blijkt echter dat er speciale afdelingen al jarenlang onderzoek doen naar ufo’s. Hun piloten krijgen tegenwoordig zelfs instructies hoe ze een correcte ufo-waarneming kunnen doen.

Opvallend genoeg krijgt het ufo-onderwerp op dit moment nog steeds niet de aandacht in de media die het verdient. Door contact met buitenaardse beschavingen zal alles op onze planeet gaan veranderen. Niet alleen kunnen we met ufo-technologie veel van onze problemen met energie en transport oplossen – iets waar ufo-getuigen al heel lang aandacht voor vragen – maar ook de intussen grootschalige vervuiling van de planeet kan worden aangepakt. Reden dus om nog eens heel goed te kijken naar wat we als planetaire samenleving intussen allemaal aan ufo-ervaringen hebben liggen. Maar ook onze wetenschap, onze economie, ons geloof – alles zal veranderen… Was dat misschien de reden dat het al zo lang wordt tegengehouden? Dat geheimhouding nodig was om mensen niet in paniek te brengen, zoals vaak is aangedragen? Dat er belangen spelen?

Toch is er geen ontkomen aan, en de reacties van de bovengenoemde Amerikaanse instanties laat op zijn minst zien dat er op dit gebied iets gaat veranderen. Waarschijnlijk heel snel. Voor de planeet kan het eerlijk gezegd ook niet snel genoeg gebeuren. In alle opzichten hebben we door onze geloofssystemen – onze manier van omgaan met elkaar en de planeet – de absolute grenzen wel zo’n beetje bereikt.

100 ufo-dossiers

In een boek in twee delen bespreekt luchtvaart- en ruimtevaartexpert Coen Vermeeren de 100 meest indrukwekkende ufo-dossiers van de afgelopen bijna tachtig jaar – van 1942 tot 2020. Van goed gedocumenteerde individuele waarnemingen tot ufo-verschijningen voor tienduizenden mensen tegelijk. Waarnemingen in alle delen van de wereld en zelfs vanuit onze ruimteschepen en -stations. Met talrijke kaders, figuren en foto’s worden waarnemingen verduidelijkt, begrippen uitgelegd en voorzien van commentaar. Vermeeren weet met kennis en humor het meest serieuze en tegelijkertijd minst bekende maar belangrijkste onderwerp van deze tijd voor iedereen toegankelijk te maken.

Bestellen

Het eerste deel is NU VERKRIJGBAAR. Deel twee staat gepland voor maart/april 2021. 

Bestellen kan hier: NU BESTELLEN

dr.ir. Coen Vermeeren

Luchtvaart- en ruimtevaartexpert dr.ir. Coen Vermeeren is naast wetenschapper ook auteur, filosoof en musicus. Hij doceerde jarenlang aan de TU Delft eerste- en tweedejaars- studenten en begeleide masterstudenten en promovendi. Van 2003-2017 was hij tevens hoofd Studium Generale en ontmoette in die hoedanigheid wetenschappers, politici, schrijvers en journalisten van allerlei pluimage. Als studium generalist had hij de verantwoordelijkheid voor een belangrijk stuk academische verbreding van de universitaire gemeenschap in Delft. In dat kader kwamen er vanuit de studenten ook steeds meer vragen naar onderwerpen waar het spanningsveld tussen wetenschap en maatschappij in toenemende mate voelbaar is. Als inhoudelijke deskundig en verantwoordelijk ingenieur besloot hij onder andere de onderwerpen ufo’s en de aanslagen van 9/11 uitgebreid te bestuderen en te programmeren. Over beide onderwerpen schreef hij een bestseller.

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.