Coen Vermeeren

Recensie ‘Ufo’s bestaan gewoon’ – Coen Vermeeren – Telegraaf

Schermafbeelding 2017-07-19 om 01.02.54

Recensie Telegraaf – Ufo’s Bestaan Gewoon – Coen Vermeeren

UFO’s

06 JUN 2014 Ernst Nordholt

GEEN – De vliegende vlekken hebben me inmiddels verlaten. Ik zie het nu weer scherp en lezen gaat dus ook weer. Dat maakt dat ik mij kan verlustigen aan tijdschriften en dat ook het lezen van een ouderwets boek weer kan. Op mijn nachtkastje lag mij al een tijd lang een boek aan te staren met de titel: UFO’s bestaan gewoon.

Foto: Jos Schuurman

Nu kijk ik vaak in de lucht, maar na het lezen van een groot gedeelte van het boek is het niet de warmte buiten en binnen die langzaam stijgt. Ook heb ik niet te lang tegen de zon ingekeken naar vliegtuigstrepen of vogels die bij zonsondergang altijd het laatste licht pakken op onze schoorsteen. Maar ik krijg toch het idee dat er iets moet zijn. Dat het niet anders kan.

In het werk van Dr. ir. Coen Vermeeren, verbonden aan de TU-Delft als hoofd van het Studium Generale, wordt gewag gemaakt van ufo’s en mogelijke buitenaardse bezoekers aan onze planeet uit de mond van burgers, piloten, militairen en astronauten. Het zijn volgens Vermeeren geen onnozele verhalen, maar gedegen rapportages vaak ondersteund met foto’s, video’s en radarbeelden. Die waarnemingen komen niet van fantasten maar van experts, getrainde waarnemers, verantwoordelijke bestuurders en onverschokken wetenschappers. Inderdaad onverschrokken, al was het maar dat de kans groot is dat je voor gek wordt versleten wanneer je als wetenschapper beweert en vol durft te houden dat UFO’s bestaan.

Wat niet geïdentificeerd rondvliegt hoeft niet buitenaards te zijn. Ook van onze aarde kunnen er objecten zijn die uit het niets komen en in het niets verdwijnen, maar er is inmiddels een heel contingent aan vliegers geweest dat vanachter de cockpitruiten dingen voorbij zag komen die niet verklaarbaar waren. Ze spraken er voornamelijk onderling over en maakten er maar zelden gewag van. Hoogstens werd er bij de dichtsbijzijnde radarpost eens geinformeerd of er daar op het scherm dingen te zien waren die zij ook zagen.

Je loopt als piloot het risico, vooral in deze vliegersmarkt, om niet voor vol te worden aangezien en door je maatschappij voor gek te worden verklaard. Ik kan me daarom voorstellen dat er velen zijn die hun mond houden na een mijlenlang escorte door een UFO die na een tijdje meevliegen pijlsnel weer verdwijnt via een route, onder een hoek en met een bocht die voor een (gevechts)vliegtuig onmogelijk zou zijn.

Het is geen dun boekie, maar hoe verder ik kom hoe meer ik er voor ga voelen dat UFO’s inderdaad bestaan. Er is geen enkele reden om aan te nemen dat wij alleen zijn in dit heelal. Dat is een ultiem arrogante gedachte. Alleen wat er in die UFO’s zit weten we niet en zullen we wellicht nooit weten. Dat houdt het spannend. Ik lees rustig verder en kijk af en toe eens naar boven.

 

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.