Coen Vermeeren

De media en de ufo cover up

image_thumb371

2018 wordt ongetwijfeld het jaar waarin de media vaak terug zullen komen op ufo’s en buitenaards leven. De klokkenluiders die zelfs de New York Times vorige maand zover kregen om een stuk over het jarenlange geheim gehouden ufo-onderzoek door het Pentagon te schrijven, zullen meer en meer van zich laten horen.

Dit jaar zal in het teken staan van nog meer onthullingen. De meeste media zullen met tegenzin hierover gaan berichten, maar het nog langer ontkennen zal onmogelijk zijn.

Hoe daar in het verleden mee werd omgegaan is goed gedocumenteerd. Onder andere het boek ‘The Missing Times’ doet daar uitgebreid verslag van. Toch zijn er veel journalisten goed op de hoogte, ik zal niet zeggen allemaal. De meesten zijn voldoende ‘getrained’ om ufo’s af te doen als ‘onzin’, net zoals Westerse universiteiten dat doen. Maar achter de schermen is er voldoende bekend en is er zeker voldoende interesse. Dat weet ik uit mijn jarenlange ervaring met die media: kranten, TV en radio.

Een mooi voorbeeld van wat er zich ‘achter de camera’ – in dit geval ervoor: een draaiende camera registreert een nieuwslezer in gesprek met de redactie – afspeelt is goed te zien op de volgende video:

Chicago O’hare vliegveld 2006 

Legendarisch is het incident in 2006 boven O’hare, Chicago, waar tientallen, wat ik altijd noem getrainde waarnemers – immers deze mensen werken dagelijk met vliegtuigen – een schijfvormige ufo boven de terminal zagen hangen. Daarna steeg het pijlsnel op, een gat in het wolkendek achterlatend.

Wereldwijde aandacht daarna, omdat het snel werd gerapporteerd en in de media werd gebracht. Maar hebt u er ooit van gehoord? De meeste mensen niet, of zijn het al lang weer vergeten. Ondanks het feit dat het werekelijk ongekend was wat zich daar had afgespeeld.

Getrainde waarnemers

Waarom luisteren we zo slecht naar getrainde waarnemers als het om ufo’s gaat? Deze mensen weten verdomd goed wat er speelt. Ze weten zo goed wat ze doen dat er in heel 2017 geen enkel groot vliegtuigongeluk is geweest!

De mondiale luchtvaart is feitelijk één groot systeem, gerund door professionals van begin tot eind, waar de toezichthouder wel zijn werk doet, met gedegen opleidingen, onderhoudsbedrijven, toeleveranciers, piloten en cabinepersoneel, luchtverkeersleiders – enfin iedereen doet zijn werk in een uitgebalanceerd systeem. Miljarden vlieguren per jaar. Vakmensen dus, ik ken ze want ik ben zelf luchtvaart- en ruimtevaartingenieur.

Taboe 

Waarom mogen die mensen niet gehoord worden als ze spreken – met duizenden over de afgelopen jaren – als het gaat om ufo’?

Secureteam

De bovenstaande video is gemaakt door secureteam, een Youtubekanaal om regelmatig te bezoeken als je geinteresseerd bent in het onderwerp. Al vele jaren lang een prachtige bron van informatie. Hun O’hare video is een goede reminder dat we makkelijk iets vergeten, makkelijk in slaap gesust worden door de enorme gecreëerde ruis van alle dag, de hectiek het leven.

In 2018 gaan we wakker worden en wat blijkt: leugens, nepnieuws, disinformatie over ufo’s was decennialang – al sinds de weerballon van Roswell in 1947 – aan de orde van de dag. Bent u daaraan verslaafd of wil je meer weten? Welke media bekijk je?

Een goed en gezond 2018! Vol met ufo-nieuws….

Meest gelezen

Gerelateerde boeken

Artikelen

Contactformulier

Of mail naar [email protected]

Coen Vermeeren geeft sinds 2012 wereldwijd lezingen over uiteenlopende onderwerpen. Tevens is Coen te benaderen als dagvoorzitter bij congressen en als moderator bij paneldiscussies.