ALLEMAAL THEATER

0
1096

Naar welk theater zit ik eigenlijk te kijken als het gaat om berichtgeving over Rusland?

De hele wereld moet de Russen boycotten, want die zouden de MH 17 naar beneden hebben geschoten. Het bewijs daarvoor is echter geheim. Maar het gaat inmiddels zover dat de grootste NAVO-oefeningen ooit aan de grens met Rusland worden gehouden. Om nog maar niet van de Amerikaans-Chinese akkefietjes te spreken in de Zuid-Chinese Zee.

NATO oefent dicht tegen de Russische grens

Dan moet ik de Russen agressief vinden want die scheren met hun gevechtsvliegtuigen dicht langs Amerikaanse oorlogsschepen, die ver van huis, zo’n beetje tegen Rusland aan, hun missie uitvoeren?

Rusland provoceert Amerikaans oorlogsschip

russia_wants_war_look_how_closely_they_put_country_to_our_military_bases

Het woord Hooligan is typisch Engels, want wordt geassocieerd met Engels tuig dat huis houdt bij voetbalwedstrijden. Nu zijn het als er gemept wordt ineens Engelse voetballiefhebbers en  Russische hooligans. Bovendien gestuurd door Putin zelf.

Russische hooligans hebben banden met Kremlin

De Amerikanen en hun bondgenoten proberen al jaren om ISIS aan te pakken in Syrie en dat lukt niet. Nu doen de Russen dat al een tijdje succesvol en nu is dat allemaal niet goed want dan zijn het Syrische gematigde rebellen. Bovendien waar bemoeien de Russen zich mee?

Russen moeten geen door de US gesteunde rebellen bombarderen

En dan willen de Russen wat grote vrachtvliegtuigen kopen en wie staat er klaar? ………… Boeing.

Russen kopen Boeing 747’s

De wereld is gestoord: het is nu officieel!

En dan mogen we de rest van het jaar nog genieten van de slechtste show on Earth … de Amerikaanse ‘verkiezingen’.

PS: de Amerikanen noemen de plek waar ze oorlogvoeren een ‘theater‘… zegt genoeg!

ceterum censeo

Overigens ben ik van mening dat het logisch en abstract denkvermogen van ingenieurs vaker zou moeten doorklinken in het publieke debat. Ongeacht welk debat. Ingenieurs zijn in hoge mate verantwoordelijk voor alle gebruikte en misbruikte techniek in de wereld. Zij zouden zich veel nadrukkelijker moeten bemoeien met hoe en waar en door wie hun technologieën gebruikt worden. Een stevig basis in moreel en ethisch besef is hiervoor noodzakelijk, naast een goede kennis van de historie en de actualiteit van alle menselijke geloofssystemen: zoals daar zijn o.a. wetenschap, techniek, economie, filosofie, religie en politiek. Voorwaar geen sinecure, maar voor een werkelijk vreedzame ontwikkeling van onze soort van het allergrootste belang. Met respect voor elkaars standpunten in een taboe- en waardevrij debat, waar men openstaat voor de inzichten van de ander. Om zo in gezamenlijkheid, in het besef dat de menselijk soort een werkelijk oneindige creatieve potentie heeft, alle ontstane problemen op te lossen .

dr.ir. Coen Vermeeren, 20 juni 2016

DELEN
Vorig artikelNIET KIEZEN VOOR EUROPA
Volgend artikelI AM BRITISH